0 oy
7 gösterim
tarafından sistem analizi ve tasarimi içerisinde

Sistem kurucuları grubunda kimler yer alır?

1 Yanıt

0 oy
tarafından

Sistem tasarımcılarının belirttikleri özellikler doğrultusunda sistemi kuran uzman grubudur. Küçük işletmelerde veya küçük bilgi sistemlerinde sistem tasarımcıları ve sistem kurucuları aynı kişilerdir. Ancak büyük bilgi sistemlerinde aşağıda belirtilen farklı uzmanlar bu görevleri yerine getirir.

Uygulama programcıları: İşletmenin iş süreçlerinin ve problemlerinin gerekliliklerini bilgisayar diline çeviren uzman kişilerdir. Uygulama programcıları veriyi elde edip depolamak ve depolanmış veriyi okumak için bilgisayar programlarını geliştirir ve test ederler.

Sistem programcıları: İşletim sistemi düzeyinde yazılımlar ve hizmetler geliştiren, test eden ve uygulayan uzman kişilerdir. Ayrıca yeniden kullanılabilir yazılım bileşenleri geliştirerek uygulama programcılarının kullanımına sunarlar.

Veritabanı programcıları: Veritabanı programları ve teknolojileri üzerine uzmanlaşmış kişilerdir. Veritabanı yapılarını ve bu yapıları kullanan programları kurmak, uyarlamak ve test etmek bu uzmanların görevidir.

Ağ yöneticileri: Bilgisayar ağlarını tasarlayan, kuran, sorunlarını gideren ve optimize eden uzman kişilerdir.

Güvenlik yöneticileri: Bilgisayar ağlarındaki güvenlik ve kişisel gizlilik kontrollerini tasarlayan, kuran ve sorunlarını gideren uzman kişilerdir.

Webmaster: Web hizmetlerini kodlayan ve yürüten kişilerdir.

Yazılım birleştiricileri: Yazılım paketlerini donanım, ağ ve diğer yazılım paketleriyle birleştiren kişilerdir.

CevapSoru.com'a hoşgeldiniz. Burada soru sorabilir ve diğer kullanıcıların sorularını yanıtlayabilirsiniz.

İlgili sorular

...