0 oy
9 gösterim
tarafından medya girişimciliği içerisinde

E- ticaret firmaların yönetim biçimini nasıl etkilemektedir?

1 Yanıt

0 oy
tarafından

İnternet, firmaların işlerini yönetme şeklini de değiştirmektedir.

  • E-ticaretin getirdiği elektronikleşme sa- yesinde bilgilerin elektronik ortamda tu- tulması sağlanarak herhangi bir zamanda herhangi bir yerden ihtiyaç duyulan bilgiye bir başkasına gerek kalmadan ulaşabilme imkânı doğar. Fiyat listeleri, sipariş form- ları, tanıtım filmleri vb. materyallere firma- nın servis bilgisayarlarında intranet aracılığı ile erişilebilmektedir.

  • E-ticaretin getirdiği hareketlilik kavramı sa- yesinde kişiler bulundukları yerden bağım- sız olarak bilgiye erişim imkânına sahiptir. Müşterilerine destek vermek için seyahat eden çalışanlarının ihtiyaç duyduğu bilgiye herhangi bir zamanda herhangi bir yerden güncel olarak ulaşabilmesi firmanın müşte-

Medya Girişimciliği

rilerinin ihtiyaçlarına cevap vermedeki per- formansını artırır.

  • E-ticaretin getirdiği çabukluk kavramı sa- yesinde girişimciler, güncel bilgilere 7/24 ulaşabilmektedir. İş ortağının veya firması- nın web sitesindeki verilere istediği zaman ulaşabilme imkânı vardır.

  • İnternet ortamında yürütülen işler, verinin paylaşımına ve çalışanların iş birliği yapma- sına da altyapı sunar. Firmalar, haber grup- ları, konuşma odaları, vb. araçlar ile farklı coğrafi yerlerdeki çalışanlarını bir araya ge- tirerek çalışma grupları oluşturabilir, müş- terilerinin önerilerini değerlendirebilir.

CevapSoru.com'a hoşgeldiniz. Burada soru sorabilir ve diğer kullanıcıların sorularını yanıtlayabilirsiniz.

İlgili sorular

...