0 oy
10 gösterim
tarafından topluma hizmet eğitimi içerisinde

Proje yürütücülerinden beklenen kişilik özellikleri nelerdir?

1 Yanıt

0 oy
tarafından

 • Proje yürütücüsü etkili iletişim becerilerine sahip olmalıdır: Proje yürütücüsü, hem projenin gerçekleştirileceği hedef kitleler ile hem de kendi proje ekibi ve paydaşları ile etkili iletişime girmek durumundadır. Projenin yürütülmesi ve sonuçlandırılması sürecinde yürütücünün aktif dinleme, etkili konuşma ve yazma gibi temel iletişim becerilerine sahip olması, karşılaşılması olası sorunların çözümünde de yardımcı olabilecektir.

 • Proje yürütücüsü grupla çalışma becerilerine sahip olmalıdır: Proje yürütücüsü, proje ekibinden ve paydaşlardan gelen fikirleri dinlemeli ve bunları değerlendirmelidir. Yürütücü, farklı fikirleri müzakere edebilmeli, grup üyelerini güdüleyebilmeli, grup için dayanışmayı artırabilmeli ve problem çözme becerilerine sahip olabilmelidir. 

Proje yürütücüsü organizasyon ve yönetim becerilerine sahip olmalıdır: Proje yürütücüsünün organizasyon ve yönetim becerilerinin olması projelerin yürütülebilmesi için son derece önemlidir. Proje yürütücüsü, hazırlamış olduğu planlara sadık kalmalıdır; süreç içerisinde karşılaştıkları sorunları çözebilmeli, iş stresini yönetebilmeli ve dakik olmalıdır.

CevapSoru.com'a hoşgeldiniz. Burada soru sorabilir ve diğer kullanıcıların sorularını yanıtlayabilirsiniz.

İlgili sorular

...