0 oy
11 gösterim
tarafından idari yargi ve anayasa yargisi içerisinde

Danıştay Başsavcısının  görevleri nelerdir?

1 Yanıt

0 oy
tarafından
 Başsavcı, ilk derece mahkemesi sıfatıyla Danıştay’da görülen dava dosyalarını, esas hakkındaki düşüncelerini bildirmek üzere, uygun göreceği görev ayrımına göre savcılara havale eder. Düşüncelerinin vaktinde bildirilmesini ve savcılar ile Başsavcılıkta görevli diğer me- murların devamlarını ve intizamla çalışmalarını sağlar, gelen dosyaların kaydı ve saklanması ile işi bitenlerin ilgili yerlere geciktirilmeden gön- derilmesi için gerekli tedbirleri alır.

Başsavcı, incelediği dava dosyaları hakkında düşüncelerini bildirir.


İdari yargı mercileri tarafından verilmiş olup temyiz incelemesinden geçmeden kesinleşmiş bulunan kararlardan niteliği bakımından yürür- lükteki hukuka aykırı bir sonucu ifade edenleri, ilgili bakanlıkların göstereceği lüzum üzerine veya kendiliğinden kanun yararına temyiz eder.

Olumlu görev uyuşmazlığı çıkarma istemlerini ret etmek ya da Uyuşmazlık Mahkemesi’ne başvur- mak suretiyle olumlu görev uyuşmazlığı çıkarır.

Başsavcı her takvim yılı sonunda, işlerin durumu ve bunların yürütülmesinde aksaklık varsa sebepleri hakkında Danıştay Başkanlığına bir rapor verir ve alınmasını lüzumlu gördüğü idari tedbirleri bildirir.

CevapSoru.com'a hoşgeldiniz. Burada soru sorabilir ve diğer kullanıcıların sorularını yanıtlayabilirsiniz.

İlgili sorular

...