0 oy
13 gösterim
tarafından genel turizm bilgisi içerisinde

Turizm endüstrisinde yiyecek-içecek işletmeleri (food-beverage) gelişimi, önemi nedir?

1 Yanıt

0 oy
tarafından

Bu hizmet, ilk hanlardan ve manastırlardan başladı. Şehirlerde küçük restoranlar çorba ve ekmek gibi basit yemekler sunmaya başladı. Böyle bir restoran 1765’te Paris’te açıldı. Ünlü İngiliz tavernaları yiyecek, içecek ve konaklama sağlıyordu. Amerika Birleşik Devletleri’nde, erken dönem tavernaları ve hanları da genellikle yiyecek ve barınma sağlıyordu. Posta arabalarının gelişmesiyle birlikte, tavernalar ilk yollarda ve küçük topluluklara yiyecek ve konaklama sağlamaya başladı. Bazıları bu yol kenarındaki tavernaların Amerikan otelcilik endüstrisinin başlangıcıdır.

Yiyecek ve turizm arasındaki bağlantılar kültür, yerel ekonomik kalkınma, sürdürülebilir uygulamalar ve gıda deneyimlerinin aktarılması için bir platform sağlar. Destinasyonların markalaşmasına ve pazarlanmasında çok önemli bir hizmettir. Arkadaşlarla, aile üyeleri ile veya yalnız hoş bir or[1]tamda dışarıda yemek, hayatın zevklerinden biridir ve artık bir yaşam şekli olmuştur.

Restoranlarda menüler alakart (çeşitli) ve tabldot (belli) olmak üzere iki türde olabilir. Çevre duyarlılığı da restoran işletmecileri arasında benimsenmekte ve çevre dostu uygulamalara öncelik verilmektedir. Yemek hizmeti endüstrisi, restoranlar, seyahat yemek servisi, otomat ve sözleşmeli kurumsal yemek hizmetlerinden oluşur. Ve bunlar, yerel restoranlar, fast-food birimleri, kafeler, özel restoranlar, aile restoranları, kafeteryalar ve özenle düzenlenmiş ‘’ atmosfer ‘’ ile tam hizmet veren restoranlardan oluşur. Seyahat yemek servisleri, otomobil yolcularına yol kenarlarında, uçaklarda, trenlerde ve gemilerde verilen tüm yemek hizmetlerini kapsar. Bunlardan başka şirketlerde, hastanelerde, huzur evlerinde vb. yerlerde verilen kurumsal yemek servisleri turizm endüstrisinin bir parçası sayılmaz. Son yirmi yılda fast-food şirketleri ve özellikle zincir/franchising olanlar başta olmak üzere yiyecek-içecek işi olağanüstü büyümüştür.

Gastronomi modaya uygun bir trend, milyonlarca kişinin hobisi ve birçoklarının seyahat etmelerinin ana nedenlerinden biri olarak kabul edilmektedir. İnsanlar yemekleri, sanat, müzik ve mimari gibi farklı kültürlerin diğer unsurları ile deneyimlemeye çalışırlar. Gastronomi turizmi yerel, bölgesel ve ulusal ekonomileri canlandırmak, sürdürülebilirliği ve kapsayıcılığı artırmak için muazzam bir potansiyel sunar. Tarım ve yerel gıda üretimi gibi turizm değer zincirinin birçok düzeyine olumlu katkıda bulunur. Gastronomi ve turizmi birbirine bağlamak aynı zamanda kültürleri mutfak aracılığıyla tanıtmak için bir platform sağlar.

CevapSoru.com'a hoşgeldiniz. Burada soru sorabilir ve diğer kullanıcıların sorularını yanıtlayabilirsiniz.

İlgili sorular

...