0 oy
9 gösterim
tarafından sosyal medya platformlari içerisinde

Mergel (2013)’e göre tüm başarılı sosyal medya stratejileri nasıl olmalı ve nasıl uygulanmalıdır?

1 Yanıt

0 oy
tarafından

Mergel (2013)’e göre tüm başarılı sosyal medya stratejileri açıkça niçin, kim, ne, nasıl, kim için, nerede ve işe yaradı mı sorularını özetlemesi gerekmektedir. Şirketin açıkça sosyal medya stratejisini denetleyecek kişiyi, rol ve sorumlulukların belirlenmesi, içerik üzerinde karar verme, içeriği kimin paylaşacağını ve içeriğin kimle paylaşılacağını özetlemesi gerekir. Şirket sonrasında sosyal medya platformlarından kendileri için en uygun olanın
hangisi olduğuna karar vermeye başlayabilir. Henüz sosyal medya stratejisi belirlemeye başlamış bir şirket için Facebook ve Twitter gibi sosyal ağ ve mikroblog kullanımı iyi bir başlangıç olabilir. Sonuç olarak şirket etkinliği belirlemede doğru nitel ve nicel ölçütler olduğundan emin olması gerekmektedir.

Stratejik kararlar alındıktan sonra sosyal medya taktikleri ve kampanyalar hazırlanabilir. İyi bir sosyal medya stratejisi; insanların anlamlı çevrimiçi diyaloglara katılımını sağlamak, sohbet takvimi hazırlamak ve müşterileri şirket web sitesine yönlendirmek şeklinde olabilir.

CevapSoru.com'a hoşgeldiniz. Burada soru sorabilir ve diğer kullanıcıların sorularını yanıtlayabilirsiniz.

İlgili sorular

...